Politica de confidentialitate – GDPR

Intrată în vigoare: 25 mai 2018

Cine suntem si cum ne puteti contacta

SC SMART BALON SRL , str. Calea Unirii, nr. 27, Suceava, (in continuare “noi“) dorim să vă informam cu privire la datele dvs. cu caracter personal pe care le colectăm și utilizăm în timpul vizitării dvs. pe website-ul nostru. Datele cu caracter personal se refera la informatiile  referitoare la o persoană fizică, pe care ni le comunicati precum: numele și datele de contact (de ex. adresa, nr. de telefon, adresa de e-mail), informații privind solicitările dvs. și relația profesională pe care o aveți cu noi, scopul și, dacă este cazul, locul în care utilizați site-ul nostru web și alte servicii electronice. Colectăm și utilizăm date cu caracter personal numai în măsura permisă prin lege sau dacă ne-ați acordat consimțământul prealabil în acest sens.

Ne puteti contacta la adresa de email: office@smartbalon.ro, mentiunea: în atenția Responsabilului SmartBalon cu protecția datelor.



Politica de Confidentialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal un angajament esential, vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 („Regulamentul general privind protectia datelor” sau „GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.Unul dintre principiile acestui cadru legal il reprezinta transparenta, prin acest  document dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre prin site-ul nostru web sau prin aplicatiile disponibile pe telefonul mobil.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reda orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate. Va rugam sa verificati periodic continutul paginii Politici de Confidentialitate.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram

De obicei , colectam datele dvs cu caracter personal direct de la dumneavoastra, astfel incat aveti controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Cu titlul de exemplu, primim informatii de la dvs astfel:

•    La creearea unui cont  SmartBalon , ne transmiteti: adresa de e-mail, numele si prenumele;
•    In cadrul paginii dvs personale (Contul meu) din website-ul nostru aveti posibilitatea sa adaugati informatii suplimentare,precum: număr telefon mobil, adrese de livrare, adresa de facturare, etc Cand plasati o comanda, ne furnizati informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, In cazul in care ati optat pentru plata prin card, veti fi redirectionat catre platforma partenera EuPlatesc. Niciun element al platii prin card nu este stocat de site-ul nostru. Pentru a afla informatii legate de datele stocate de EuPlatesc va rugam sa ii contactati sau sa consultati informatiile disponibile pe pagina acestore de prezentare.

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dvs in timpul vizitarii site-ului nostru web pentru a va personaliza experienta online si a va pune la dispozitie oferte adaptate profilului dvs. Va invitam sa aflati mai multe detalii in acest sens prin consultarea sectiunii privitoare la scopurile prelucrarii de mai jos. Pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookies.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim sa colectam sau sa prelucram date ale minorilor care nu au Implinit varsta de 16 ani.

Care sunt scopurile prelucrarii datelor personale

Vom utiliza datele dvs cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor noastre in interesul dvs

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

•    Crearea si administrarea contului in cadrul website-ului SmartBalon;
•    Prelucrarea comenzilor:  preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
•    Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
•    Returnarea produselor conform prevederilor legale;
•    Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;
•    Asigurarea serviciilor de suport, inclusiv oferirea de raspunsuri la Intrebarile dvs cu privire la comenzile dvs sau la bunurile si serviciile noastre

Prelucrarea datelor dvs pentru aceste scopuri este in cele mai multe cazuri necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre SmartBalon si dvs. De asemenea, anumite prelucrari sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.

2. Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite orice tip de mesaj (cum ar fi: e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.)  continand informatii generale si tematice, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ati achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, informatii referitoare la produse adaugate in sectiunea “Cont/Cosul meu” sau sectiunea  “Cont/Favorite” sau ati aratat interes sa le achizitionati, precum si alte comunicari comerciale cum ar fi cercetari de piata si sondaje de opinie, și putem afișa recomandări personalizate pe site-ul web. Pentru a vă pune la dispoziție informații de interes pentru dvs., putem folosi anumite date cu privire la comportamentul dvs. de cumpărător (de ex. produsele vizualizate / adăugate în wishlist / achiziționate) pentru a vă crea un profil. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dvs. și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dvs. și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

În cele mai multe cazuri, ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dvs. prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi; sau prin

Metodele de contact descrise mai sus (posta electronica).

 În anumite situații, ne putem baza activitățile de marketing pe interesul nostru legitim de a ne promova și dezvolta activitatea comercială. În orice situație în care folosim informații cu privire la dvs. pentru un interes legitim al nostru, avem grijă și luăm toate măsurile necesare pentru ca  drepturile și libertățile dvs. fundamentale să nu fie afectate. Cu toate acestea, ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dvs.

3.   Pentru apărarea intereselor noastre legitime

Pot exista situații în care vom folosi sau transmite informații pentru a ne proteja drepturile și activitatea comercială , cum ar fi

– Măsuri de protecție a site-ului web și a utilizatorilor site-urilor noastre față de atacuri cibernetice:

– Măsuri de prevenire și detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informații către autoritățile publice competente;

– Măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Temeiul general al acestor tipuri de prelucrări este interesul nostru legitim de a ne apăra activitatea comercială, fiind înțeles că ne asigurăm că toate măsurile pe care le luăm garantează un echilibru între interesele noastre și drepturile și libertățile dvs. fundamentale.

De asemenea, în anumite cazuri ne întemeiem prelucrarea pe dispoziții legale  cum ar fi obligația de a asigura paza bunurilor și valorilor prevăzută de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Cat timp stocam datele dvs cu caracter personal

In general , vom stoca datele dvs cu caracter personal cat timp aveti un cont pe website-ul nostru. Puteti sa ne solicitati oricand stergerea anumitor informatii sau Inchiderea contului, si vom da curs acestor solicitari, cu rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior Inchiderii contului, In situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dvs. cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dvs. următoarelor categorii de destinatari:

a. furnizorilor de servicii de curierat;

b. furnizorilor de servicii de plată/bancare;

c. furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;

d. furnizorilor de servicii de cercetare de piață;

e. societăților de asigurare;

f. furnizorilor de servicii IT;

g. altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

Cum protejam securitatea datelor dvs cu caracter personal

Ne angajăm să asigurăm securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor măsuri tehnice și organizatorice conform standardelor industriei.

Transmisia datelor dvs. cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare si le stocam pe servere securizate, asigurând in acelasi timp exactitatea datelor.

Pentru efectuarea plăţilor folosim serviciile procesatorului de plăţi EuPlatesc. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS.

În ciuda măsurilor luate pentru a proteja datele dvs. cu caracter personal, vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilități ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Ce drepturi aveti

Va rugam sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:

Identitate.

Luam In serios confidentialitatea tuturor Inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, va rugam sa ne transmiteti cererile dvs cu privire la astfel de Inregistrari folosind adresa de e-mail aferenta contului dvs In caz contrar, ne rezervam dreptul de a va verifica identitatea prin solicitarea de informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dvs.

Durata de raspuns.

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului In care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz In care urmeaza sa raspundem In termen de maximum doua luni. Va vom anunta daca vom avea nevoie de mai mult de o luna. S-ar putea sa va Intrebam daca puteti sa ne spuneti exact ce doriti sa primiti sau ce anume va Ingrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta sa actionam mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dvs.

Drepturile tertelor parti.

Nu trebuie sa respectam o cerere In cazul In care ar afecta In mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate    

Accesul  

 Puteti sa ne cereti:    
•    sa confirmam daca va prelucram datele cu caracter personal;
•    sa va punem la dispozitie o copie a acestor date;
•    sa va oferim alte informatii despre datele dvs. cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, daca le transferam In strainatate si cum le protejam, cat timp le pastram, ce drepturi aveti, cum puteti face o plangere, de unde am obtinut datele dvs., In masura In care informatiile nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea    

Ne puteti cere sa rectificam sau sa completam datele dvs cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Este posibil sa Incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor    

Ne puteti cere sa va stergem datele cu caracter personal, dar numai In cazul In care:  

 •    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau
•    v-ati retras consimtamantul (in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant); sau
•    dati curs unui drept legal de a va opune; sau
•    acestea au fost prelucrate ilegal; sau
•    ne revine o obligatie legala In acest sens.        

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii dvs. de stergere a datelor dvs. cu caracter personal In cazul In care prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal este necesara:   

 •    pentru respectarea unei obligatii legale; sau

•    pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept In instanta.      

 Exista anumite alte circumstante In care nu suntem obligati sa respectam solicitarea dvs. de stergere a datelor, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante In care v-am putea refuza aceasta solicitare

Sa aveti in vedere ca, inaintea exercitarii acestui drept, sa va descarcati din contul SmartBalon si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dvs sau catre o alta persoana fizica sau juridica (cum ar fi: facturile). In cazul in care nu efectuati acest demers inainte de a va exercita dreptul de stergere, veti pierde toate aceste documente iar SmartBalon va fi in imposibilitate de a vi le pune la dispozitie, dupa caz, deoarece procesul de stergere a datelor, respectiv a contului SmartBalon, cu toate datele si documentele aferente acestuia, este un proces ireversibil.

Restrictionarea prelucrarii datelor  

 Ne puteti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul In care:    

•    acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora; sau
•    prelucrarea este ilegala, dar nu doriti ca datele sa fie sterse; sau
•    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar dvs aveti nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept In instanta; sau
•    v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este In desfasurare.        

Putem continua sa folosim datele dvs. cu caracter personal In urma unei solicitari de restrictionare, In cazul in care:  

•    avem consimtamantul dvs.; sau
•    pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta; sau
•    pentru a proteja drepturile SmartBalon sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor    

Ne puteti cere sa va furnizam datele cu caracter personal Intr-un format structurat, utilizat In mod curent si care poate fi citit automat, sau puteti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar In fiecare caz numai daca:    

•    prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dvs. sau pe Incheierea sau executarea unui contract cu dvs; si
•    prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opozitia    

Va puteti opune In orice moment, din motive legate de situatia particulara In care va aflati, prelucrarii datelor dvs. cu caracter personal In temeiul interesului nostru legitim, In cazul In care considerati ca drepturile si libertatile dvs. fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

De asemenea, va puteti opune oricand prelucrarii datelor dvs in scop de marketing direct (inclusiv crearea de profiluri), fara a invoca vreun motiv, caz in care vom Inceta In cel mai scurt timp posibil aceasta prelucrare.

Luarea de decizii automate  

 Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:  

 •    produce efecte juridice cu privire la dvs; sau
•    va afecteaza in alt mod similar si Intr-o masura semnificativa.     
Acest drept nu se aplica in cazul in care decizia la care s-a ajuns In urma luarii automate a deciziilor:     

•    ne este necesara pentru a Incheia sau a derula un contract cu dvs.;
•    este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs; sau
•    se bazeaza pe consimtamantul dvs explicit.

Plangeri    

Aveti dreptul sa depuneti o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. In Romania, datele de contact ale autoritatii de supraveghere pentru protectia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul dvs de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, va rugam sa ne contactati in prealabil, cu promisiunea ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.   

Reamintim faptul ca puteti contacta in orice moment Responsabilul SmartBalon cu protectia datelor prin transmiterea solicitarii dvs prin oricare dintre urmatoarele modalitati:

*   prin e-mail la adresa: office@smartbalon.ro.