Când au apărut baloanele de petrecere

baloanele de petrecere, multicolore care plutesc pe cer

Baloanele de petrecere, în forme ghidușe și culori vii sunt preferate de copii. Baloanele cu heliu, decorate, de culoare pastelată și sidefie sunt preferate de invitații la restaurant cu ocazia unui moment festiv. Baloanele latex sau din folie sunt potrivite și acasă, la sărbătorirea zilelor de naștere. Pare că avem baloane dintotdeauna, dar de când există ele de fapt și cum erau la început?

Istoria cu surprize a baloanelor

Este important să precizăm că nu discutăm de baloanele cu aer cald sau cu gaz, cu care se poate zbura, cele care au apărut spre sfârșitul secolului al optsprezecelea. Discutăm de baloanele decorative, de dimensiuni mult mai mici.

Oricât de dizgrațios ar suna, primele baloane au fost făcute încă de pe vremea aztecilor din vezică de porc și intestine animale. Serveau, bineînțeles, la aducerea de jertfe. Era nevoie de materiale ușor de obținut, ușor de umflat și rezistente, iar cauciucul nu era descoperit sau folosit încă. În capodopera literară Moby Dick se menționează baloanele obținute din intestine de balenă. Era anul 1851.

În 1824, însă, într-un mediu mai științific, cauciucul natural și hidrogenul erau alăturate pentru prima dată. Doar un an mai târziu a apărut balonul latex în forma pe care o avem cu toții în minte. În 2020 se sărbătorește „centenarul” apariției primului balon de petrecere în formă de animal de companie. Reprezenta un cap de pisică, cu tot cu urechiușe. Primele baloane colorate au fost vândute în 1933.

De atunci și până în prezent, baloanele ne bucură viața în momentele cele mai importante și plăcute, făcându-le și mai plăcute! Deși am răspuns deja întrebării din titlu, trebuie să vă mai spunem și când au ajuns modelele de baloane de astăzi să fie atât de diversificate.

Baloanele de petrecere ne bucură în felurile lor

Poate că ați observat că lucrurile din jurul nostru, asociate jucăriilor (pentru cei mici) și decorațiunilor (pentru cei mari), au evoluat extrem de mult ca formă, culoare, design, motive, asocieri și așa mai departe. Cel puțin din 2000-2010 încoace.

Producătorii de baloane și-au diversificat modelele după orice criteriu cu mult timp înainte, însă acum parcă designul lor, cromatica lor, felul în care sunt îmbinate de către acești baloon artists (sau latex vessel reconstruction engineer, așa cum mai sunt numiți, pompos, modelatorii de baloane alungite) depășesc așteptările!

Este incredibil cum de s-a ajuns ca lista de baloane existente să cuprindă zeci de modele! Vă invităm în magazinul nostru online să lecturați lista noastră de baloane și să vă minunați alături de noi.

De baloanele cu folie se discută mai puțin, însă ele oferă ceea ce nu pot oferi baloanele latex. Au un aer oriental (chiar au aer!) – și dacă ne gândim că lampioanele au fost folosite de chinezi din timpuri străvechi, ne întoarcem din nou la istorie.

Baloanele. Salvează situația de când s-au inventat

În Australia s-a raportat în presă că baloanele erau umplute cu apă la nevoie și folosite pentru a stinge incendiile de vegetație. Așadar, baloanele cu latex, așa cum le știm pe cele generale, ovale și colorate aprins, ușor de umflat, se dovedesc a avea și o însușire salvatoare.

Uneori, această calitate de a salva se păstrează și când petrecerea eșuează, când pare apatică, nereușită, riscând să se transforme în fiasco. Baloanele, propriu-zis, o salvează; trebuie numai să fie utilizate la adevărata lor valoare.

Leave a Comment

%d blogeri au apreciat: